FOTO: Nudia sa vaše deti doma? Považskobystrické múzeum pre ne pripravilo zaujímavý program


FOTO: Nudia sa vaše deti doma? Považskobystrické múzeum pre ne pripravilo zaujímavý program
Galéria: 13 fotiek
Foto: tsk.sk

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici si počas mesiaca jún pripravilo 20 múzejno-edukačných aktivít, ktoré deťom z denného tábora či umeleckého workshopu spestrujú kultúrnu ponuku počas letných prázdnin.

Aktivity sa pritom konajú nielen v priestoroch múzea, ale aj v areáli skanzenu v Hornej Marikovej. Jedno prázdninové dopoludnie bolo dokonca sprevádzané aj hudbou a piesňami folkloristov Detského folklórneho súboru Podžiaranček z obce Papradno v okrese Považská Bystrica.

Múzeum pre prázdninujúce deti ponúklo viaceré zaujímavé prednášky, prehliadky výstav a expozície či obľúbené tvorivé dielničky. Celkovo sa vzdelávacích a výstavných aktivít zúčastnilo 380 osôb, z toho bolo 336 detí,“ upresnila Monika Roncová z Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici na oficiálnom webe Trenčianskej župy.

Múzeum nechýbalo ani na podujatiach, ktoré sa konajú v exteriéri, napríklad na 30. ročníku Marikovských folklórnych slávností či na čoraz obľúbenejšom Eko Dni, ktoré Považská Bystrica organizovala v piatok 14. júla.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu