Prievidza mení ceny parkovania v centrálnej zóne. Ako je na tom v porovnaní s inými samosprávami?


Foto: Prievidza mení ceny parkovania v centrálnej zóne. Ako je na tom v porovnaní s inými samosprávami? Foto: Ilustračné foto

Na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva bolo v meste Prievidza schválené nariadenie, ktoré upravuje parkovaciu politiku v centrálnej zóne a priľahlých oblastiach. Mesto preto 6. júla oznámilo obyvateľom na svojej oficiálnej webstránke plánované zmeny, ktoré sa od augusta dotknú cien parkovania, no stále zostávajú najnižšími na Slovensku.

Cena za prvú hodinu parkovania v centrálnej parkovacej zóne bude pri úhrade cez aplikáciu stáť 50 centov. Prostredníctvom platby SMS bude sadzba na úrovni 60 centov za prvú hodinu,“ uviedlo mesto Prievidza. Ceny sa teda zvýšili o polovicu, avšak v porovnaní s inými samosprávami Trenčianskeho kraja je táto hodinová sadzba za parkovanie v centre aj tak najnižšia.

Mesto Bojnice ako turistami vyhľadávaná lokalita schválilo na svojom zastupiteľstve 27. júna nový systém regulácie parkovania a pristúpilo k štvornásobne vyšším cenám, než aké má Prievidza. V meste Trenčín za parkovanie zaplatíte od 2 eur za hodinu v centre mesta, 1,50 eur v širšom centre až po 0,50 eur na sídliskách.


Cena rezidentskej parkovacej karty v Prievidzi pre jedno auto na bytovú jednotku za rok však ostáva nezmenená, jej hodnota bude aj naďalej 10 eur. Pri druhom aute ostali sadzby takisto zachované na úrovni 60 eur za rok a v prípade troch áut ostáva suma na 180 eurách za rok.

Pre porovnanie, Bojnice majú ceny rezidentských kariet na úrovni 30 eur, 90 eur a 300 eur v závislosti podľa počtu áut za rok. Prievidza je lacnejšia aj oproti krajskému mestu Trenčín, kde sa cena rezidentskej karty za prvé auto na bytovú jednotku za rok začína na sume 50 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu