Letné horúčavy sú tu. V Handlovej do boja s nimi nasadili všetky dostupné „zbrane“


Foto: Letné horúčavy sú tu. V Handlovej do boja s nimi nasadili všetky dostupné „zbrane“
Galéria: 4 fotky
Foto: archív mesto Handlová

Leto už začína „vystrkovať rožky“, teploty na teplomery sa už šplhajú čoraz vyššie. V baníckom meste sú na horúčavy už pripravení a do súboja s nimi nasadili všetko dostupné. „Spustená je fontána, vodná hmla aj kužeľ s pitnou vodou,“ informovala handlovská samospráva na svojich stránkach.

Ako mesto ďalej uviedlo, fontána pozostávajúca z viacerých vodných prvkov vrátane potôčika bola kompletne natretá hydroizolačnou farbou, celý systém fontány bol začiatkom júna vyčistený. „Prevádzková doba fontány je od 9.30 hodiny do 20.30 hodiny a v  daždivom počasí bude fontána vypnutá. V okolí fontány je udržiavaný trávnik, kde si môžu návštevníci aj domáci posedieť a oddýchnuť,“ pokračuje mesto.

Zároveň handlovská radnica ale na svojich stránkach upozorňuje, že kúpanie a umývanie sa ľudí a zvierat vo fontáne a vodotoku, pranie a čistenie vecí, znečisťovanie fontány a vodotoku vhadzovanie odpadkov a akýchkoľvek iných predmetov okrem mincí, vylievanie odpadovej vody a nápojov, poškodzovanie a vstupovanie do zariadení fontány, prevádzkový poriadok je zakázané.




Pri vysokých teplotách sa miestni obyvatelia, ako aj návštevníci mesta môžu schladiť vo vodnej hmle. „Prevádzková doba vodnej hmly od 10.00 hodiny do 12.00 hodiny a od 14.00 hodiny do 16.00 hodiny,“ doplnilo mesto.

Na námestí je k dispozícii aj vodný kužeľ s pitnou vodou. „Vodný kužel s pitnou vodou po stlačení ventilu vytlačí rýchlo vodu a až následne je možné sa z neho napiť,“ predstavila handlovská samospráva ďalšiu „zbraň“, ktorú mesto nasadilo pri horúčavách a jedným dychom zároveň mesto  Handlová ďakuje všetkým, že neplytvajú vodou.

Na záver mesto doplnilo, že k tradičným prípravám námestia na leto patrí tiež prekrytie detského ihriska, ktoré poskytuje tieň deťom a mamičkám už od začiatku júna.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu