Pri Vážskom kanáli došlo ku zrážke cyklistov, opitý jazdec vošiel do protismeru žene, ktorá skončila v nemocnici


Foto: Pri Vážskom kanáli došlo ku zrážke cyklistov, opitý jazdec vošiel do protismeru žene, ktorá skončila v nemocnici Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Na cyklotrase pri Vážskom kanáli došlo včera 15. augusta v popoludňajších hodinách ku zrážke dvoch cyklistov, pričom nehode je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania. Na miesto boli privolaní dopravní policajti z Trenčína, ktorí o zásahu informovali vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

33-ročný cyklista viedol svoj bicykel v smere od ul. Ľ. Stárka po pravej strane, keď náhle zmenil smer jazdy bicykla vľavo a následne došlo k stretu s bicyklom 53-ročnej cyklistky, ktorá viedla svoe vozidlo od Nového Mesta nad Váhom v smere na Trenčín po pravej strane,“ uviedla polícia.

Cyklistka po strete spadla na zem a utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali aj jej hospitalizáciu. Podozrivú zrážku prešetrila polícia aj prostredníctvom dychovej skúšky u oboch účastníkov nehody. „U cyklistky bola dychová skúška negatívna, cyklista nafúkal 0,43 mg/l, čo predstavuje 0,90 promile alkoholu,“ spresnila polícia.

Príslušníci zákona v súvislosti s prípadom zverejnili aj základné pravidlá, ktoré by mali jazdci dodržiavať, aby k podobným stretom nedochádzalo. „Jazdite predvídateľne a ukazujte zmenu smeru upažením ruky,“ radí polícia.


V prípade odbočovania vľavo by ste mali vodičov upovedomiť dvakrát. Prvýkrát, keď sa preraďujete do odbočovacieho pruhu a druhý raz pred samotným odbočením. Podľa polície by sa cyklisti „pri odbočovaní vľavo mali pohľadom cez rameno uistiť, že ich práve nemíňa auto. Ak sa neviete obzrieť dlhšie bez straty rovnováhy, urobte to radšej kratšie, ale dvakrát za sebou.

Potrebná je aj neustála kontrola situácie v okolí, priama jazda bez náhlych vybočení a kľučkovanie len v prípade dostatočne zhodnotenej a bezpečnej situácii.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu