Nehoda na D1 pri obci Beluša: Vodič narazil do zvodidiel, z auta mu vytrhlo motor


Foto: Nehoda na D1 pri obci Beluša: Vodič narazil do zvodidiel, z auta mu vytrhlo motor Foto: KR HaZZ Trenčín

Vo štvrtok 18. apríla, pred ôsmou hodinou ráno, havarovalo osobné auto na 156. kilometri diaľnice D1 v smere na Bratislavu pri obci Beluša v okrese Púchov. Na miesto okamžite vyslali štyroch príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Púchova s dvomi vozidlami. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Trenčíne.

Vodič motorového vozidla nezvládol jazdu a narazil do zvodidiel deliacich diaľnicu. Auto zostalo po náraze stáť v ľavom jazdnom pruhu od príjazdu k odpočívadlu. V dôsledku silného nárazu vytrhlo motor z auta, pričom z vozidla aj motora začali vytekať prevádzkové kvapaliny.


„Zranený vodič sa nachádzal vo vozidle okoloidúcej sanitky ZZS, v starostlivosti zdravotníkov, ktorí mu poskytovali predlekársku prvú pomoc a ošetrenie,“ informovali z KR HaZZ TN. Vodiča následne previezli do nemocnice. Diaľnica D1 bola v danom úseku v dôsledku dopravnej nehody neprejazdná.

Zasahujúci príslušníci HaZZ zabezpečili miesto dopravnej nehody a na havarovanom automobile vykonali protipožiarne opatrenia. Súčasne zamedzili ďalšiemu úniku prevádzkovej kvapaliny a už vytečené kvapaliny zachytili pomocou absorpčnej látky. Počas zásahu a dokumentovania udalosti diaľničnou políciou bola premávka v danom úseku diaľnice D1 presmerovaná cez priľahlé odpočívadlo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu