FOTO: Trenčianski policajti absolvovali v novom školiacom stredisku kurz prvej pomoci


FOTO: Trenčianski policajti absolvovali v novom školiacom stredisku kurz prvej pomoci
Galéria: 9 fotiek
Foto: archív Polícia SR-Trenčiansky kraj

Hasiči vyškolili policajtov. „Naši kolegovia z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Trenčín absolvovali kurz prvej pomoci v priestoroch nového školiaceho strediska pod vedením inštruktorov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne,“ informovala polícia na sociálnej sieti s tým, že kurzom sa zvýšila pripravenosť hliadok  pri riešení situácií vo výkone služby, pri ktorých dochádza k bezprostrednému ohrozeniu života a zdravia.

„Cieľom kurzu bolo zvýšiť pripravenosť policajtov na poskytovanie neodkladnej prvej pomoci. Nadobudli znalosti a zručnosti v súvislosti so zastavením masívneho krvácania, pri ktorom je potrebná včasná a rýchla reakcia, nakoľko sa jedná o život ohrozujúci stav,“ doplnila polícia.

„Péemjéčkari“ si teoreticky a prakticky zopakovali kardiopulmonálnu resuscitáciu ktorej súčasťou je použitie AED, s ktorými hliadky vo výkone služby disponujú. Ako polícia uviedla na záver, pravidelné kurzy a vzdelávanie patrí k práci policajta a kurz prvej pomoci o to viac.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu