Prvý seminár Akadémie tretieho veku roku 2018 sa konal už 10. januára, zúčastnilo sa ho 150 seniorov


Foto: Prvý seminár Akadémie tretieho veku roku 2018 sa konal už 10. januára, zúčastnilo sa ho 150 seniorov Foto: Trenčiansky samosprávny kraj

Rok 2018 otvorila Akadémia tretieho veku seminárom o dôležitosti pitného režimu a zdravých pohyboch. Prvý seminár v tomto roku sa už konal 10. januára v tradičných priestoroch KC Stred na Dlhých Honoch v Trenčíne. Zúčastnilo sa ho približne 150 seniorov. 

Všetkých prítomných v novom roku privítala Anna Pinďáková, podpredsedníčka Rady Akadémie tretieho veku. Podľa nej je získavanie nových vedomostí pre seniorov najlepším spôsobom využitia voľného času. 

„Už pravidelne sa na seminároch stretávajú dôchodcovia vo veku od 65 do 95 rokov. Vždy sa im snažíme pripraviť prednášky so zaujímavou tematikou, či už z histórie alebo zo zdravotnej oblasti,“ dodala Anna Pinďáková.

Za Trenčiansky samosprávny kraj prijal pozvanie poslanec krajského zastupiteľstva a rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Jozef Habánik. V mene Trenčianskeho župana odovzdal pozdrav a kyticu pani Pinďákovej a darčekov kôš pre účastníkov semináru. 


„Musím povedať, že Trenčiansky samosprávny kraj veľmi významne podporuje podujatia organizované Jednotou dôchodcov Slovenska, medzi ktoré patrí tiež Akadémia tretieho veku. Oceňujem aj nadšenie všetkých seniorov, ktorí nesedia doma a naozaj sa prídu niečo nové naučiť,“ povedal Jozef Habánik. 

Najzaujímavejšími témami na prvom tohtoročnom stretnutí boli Liečebná a telesná výchova u seniorov spolu s Kvalitou a zdravotnou bezpečnosťou pitnej vody. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj