FOTO: Prelomený ľad pod korčuliarom a rýchly zásah hasičov. Našťastie išlo o previerkové cvičenie


FOTO: Prelomený ľad pod korčuliarom a rýchly zásah hasičov. Našťastie išlo o previerkové cvičenie
Galéria: 8 fotiek
Foto: archív HaZZ TN


Hasiči musia byť v týchto dňoch v pohotovosti kvôli počasiu. Zamrznuté ľadové plochy lákajú milovníkov zimných športov. Tí mnohokrát podceňujú hroziace nebezpečenstvo a vyberú sa korčuľovať na zamrznuté jazerá. Hrúbka ľadu ale napriek mrazom nemusí byť na takýchto plochách dostačujúca a zábava sa môže v okamihu zmeniť na drámu. 

Ako informoval Marián Petrík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Dubnice nad Váhom vykonali previerkové cvičenie, ktoré bolo zamerané na záchranu korčuliara, pod ktorým sa na otvorenej vodnej ploche preboril ľad.

„Topiaca sa osoba, ktorú predstavoval príslušník Hasičského a záchranného zboru v povodňovom obleku, sa nachádzala uviaznutá vo vodnom prostredí, cca 10 metrov od brehu. Hasiči istení lanom sa postupne priblížili k topiacej sa osobe, ktorú zaistili a v spolupráci s hasičmi na brehu bezpečne vytiahli z jazera,“ ozrejmil M. Petrík a dodal, že na záver si príslušníci Hasičského a záchranného zboru precvičili rôzne techniky vyťahovania osoby z vodnej plochy, pomocou pomôcok povodňovej záchrannej služby, ako aj spôsoby poskytnutia prvej pomoci podchladenej osobe.

V jazere Rovinka, neďaleko Bratislavy našli v pondelok tento týždeň telá 25-ročného muža a 36-ročnej ženy. Tí sa neskoro večer vybrali korčuľovať na zamrznuté jazero. Na mieste, kde je hlboká voda, sa pod nimi preboril ľad a obaja sa utopili.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu