FOTO: Chateau Mignon sa prebúdza. Práce na obnove ikonickej budovy napredujú


FOTO: Chateau Mignon sa prebúdza. Práce na obnove ikonickej budovy napredujú
Galéria: 9 fotiek
Foto: archív mesto Dubnica nad Váhom

Posledný mesiac minulého roku znamenal pre ikonickú budovu v Dubnici nad Váhom obrovský prelom. Samospráva odovzdala budovu do rúk zhotoviteľa. Informovalo o tom mesto na svojich stránkach s tým, že ten by mal významnému miestnemu objektu prinavrátiť jeho dôstojnú podobu približne do jedného roka. V stredu 17. januára sa uskutočnil prvý kontrolný deň na stavbe pamiatkového objektu Chateau Mignon.

Jana Kúkelová z dubnického stavebného úradu sa vyjadrila, že v týchto týždňoch prebiehajú na stavbe predovšetkým búracie práce, ako aj príprava na rekonštrukciu rozvodov elektroinštalácie. Podľa jej slov zhotoviteľ bude následne pokračovať vonkajšími prípravami, ale aj výmenou rozvodov elektriny, vody a kúrenia a mnohé práce sa budú diať súbežne, aby bola dodržaná lehota odovzdania diela.

Dubnická samospráva uviedla, že hodnota rekonštrukcie predstavuje takmer 1,7 milióna eur. „Tieto prostriedky získalo mesto z Plánu obnovy. Po obnove objektu by mala budova slúžiť ako gastronomické zariadenie vyššieho štandardu. Čo sa týka jeho ďalších miestností, zámerom mesta je  využiť ich ako galerijné či výstavné priestory, prípadne ako komunitné centrum,“ upresnila samospráva.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu