Vraj má revolver, prinesie si ho a vystrieľa školu. Študenta predviedli pred sudcu v Trenčíne


Foto: Vraj má revolver, prinesie si ho a vystrieľa školu. Študenta predviedli pred sudcu v Trenčíne Foto: Marián Michalko

Pred sudcu Okresného súdu v Trenčíne sa postavil študent umeleckej školy Peter Š. (18). Ten rozhoduje o jeho väzbe. Peter vystrašil svojich spolužiakov v pondelok slovami, že chodí na strelnicu a má revolver, ktorý si prinesie do školy a vystrieľa to tam.

Spolužiaci oznámili čo sa stalo riaditeľovi školy a ten privolal políciu. Peter mal už v minulosti problémy s políciu, keď si založil stránku na ktorej zverejňoval fotografie hákových krížov, propagoval fašizmus a zbrane. Stalo sa tak ešte v roku 2022, kedy bol Peter druhákom spomínanej umeleckej školy. 

Istý čas mal pre psychické problémy aj individuálny študijný plán, ten však už v štvrtom ročníku nie je možné, mladík sa tak vrátil do školy, ale spolužiaci tvrdia, že sa ho báli, pretože si zvykol šepkať slová ako zabiť, či zabijem. Navyše o ňom vedeli, že je dobrý strelec, pretože mal chodiť s dedkom na strelnicu. 

Polícia ho obvinila z násilia proti skupine obyvateľov. Za trestný čin mu hrozí trest vo výške od 6 mesiacov až na tri roky odňatia slobody. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu