Stredoškolák Peter si chcel do školy priniesť revolver a vystrieľať spolužiakov. Hrozia mu až 3 roky za mrežami


Foto: Stredoškolák Peter si chcel do školy priniesť revolver a vystrieľať spolužiakov. Hrozia mu až 3 roky za mrežami Foto: Marián Michalko

V pondelok dopoludnia zasahovala na jednej zo stredných škôl v Trenčíne polícia. V ich rukách skončil žiak 4. ročníka Školy umeleckého priemyslu Peter Š. (18r.). Ten sa mal spolužiakom verbálne vyhrážať ich likvidáciou.

Informáciu v utorok 16. januára potvrdila aj trenčianska policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková. „Osoba bola zadržaná v zmysle trestného poriadku a v súčasnej dobe sú s ňou vykonávané procesné úkony,“ povedala I. Krajčíková.

Mladík už čelí obvineniu „Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Trenčíne, vzniesol obvinenie 18-ročnému mladíkovi za prečin násilia proti skupine obyvateľov. Poverený príslušník podal podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. O jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd,“ upresnila I. Krajčíková. V prípade dokázania viny hrozí mladíkovi trest odňatia slobody až na 3 roky,


„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že dňa 15.1.2024 v ranných hodinách na strednej škole v Trenčíne obvinený bez predchádzajúceho slovného a fyzického konfliktu pred svojimi spolužiakmi uviedol, že chodí na strelnicu a má zbraň, konkrétne revolver. Tento prinesie do školy a to tam vystrieľa. Taktiež povedal, že história sa zopakuje,“ uviedla trenčianska policajná hovorkyňa s tým, že následne jeden zo spolužiakov, ktorý to počul, nahlásil uvedenú vec riaditeľovi školy.

„Týmto konaním sa obvinený skupine obyvateľov a to spolužiakom vyhrážal smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou a čin spáchal závažnejším spôsobom konania – so zbraňou,“ uzavrela I. Krajčíková.

Do hľadáčika polície sa mladík dostal aj v minulosti. V roku 2022, keď bol v druhom ročníku si mal na sociálnej sieti vytvoriť profil s propagáciou fašizmu, ako aj fotografií so zbraňami. ten však nakoniec odstránil. K zbraniam mal mať ale kladný vzťah. Mal navštevovať v minulosti aj strelnicu. Po zhoršení jeho zdravotného stavu však musel vyhľadať odbornú pomoc a liečiť sa. Predpísané lieky však neužíval, mal sa vyjadriť, že sa necíti po nich dobre.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu