Historická električka, ktorá tento rok oslávi 115 rokov, opäť premáva. Previezť sa ňou môžete cez víkendy a sviatky


Foto: Historická električka, ktorá tento rok oslávi 115 rokov, opäť premáva. Previezť sa ňou môžete cez víkendy a sviatky
Galéria: 3 fotky
Foto: tsk.sk

Začiatok mája odštartoval prvú letnú jazdu historickej električky, ktorá tento rok oslávi 115. výročie svojej prevádzky. Trenčianska elektrická železnica, n.o. (TREŽ), ktorá prevádzkuje unikátnu úzkorozchodnú železnicu medzi Trenčianskou Teplou a kúpeľným mestom Trenčianske Teplice, spustila sezónu 1. mája. Počas slávnostného otvorenia sa ňou odviezlo 388 osôb. Informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj na svojej webovej stránke.

Prvý vlak symbolicky vypravil starosta obce Trenčianska Teplá, čím odštartoval už 10. letnú sezónu, počas ktorej bude železnica v pravidelnej víkendovej prevádzke. Počas prvého víkendu jej služby využilo takmer 500 osôb.

„Bez podpory Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ako hlavného podporovateľa spoločného projektu obnovy prevádzky električky z roku 2015, by bolo veľmi ťažké prevádzku tejto unikátnej železničky udržať. Preto patrí právom veľké poďakovanie pánovi predsedovi, poslancom a aj pracovníkom TSK,“ uviedol Dušan Nosál, riaditeľ TREŽ, n.o.

„Veríme, že aj tohtoročná sezóna bude aspoň tak úspešná ako predošlá a Trenčianska elektrická železnica prispeje svojou činnosťou k podpore a rozvoju cestovného ruchu v našom regióne,“ dodal.

Ako uvádzajú štatistiky TREŽ, počas minuloročnej letnej sezóny sa električkou previezlo spolu 12 109 návštevníkov. Podľa TSK bude električka jazdiť po trase pravidelne počas víkendov a sviatkov až do konca augusta podľa cestovného poriadku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu