Vo štvrtok, 11. januára, bude spoločná poľovačka na Brezine, poľovníci sa zamerajú na lov diviakov


Foto: Vo štvrtok, 11. januára, bude spoločná poľovačka na Brezine, poľovníci sa zamerajú na lov diviakov Foto: ilustračná - pixabay.com

Mesto Trenčín upozorňuje všetkých obyvateľov, že sa dňa 11. januára bude konať spoločná poľovačka na Brezine. Poľovníci budú od 8:00 do 15:00 loviť na nepoľovných plochách v lesoparku Brezina. Zamerajú sa na diviačiu zver. 

„Poľovníci sa budú pohybovať na severnej strane Breziny – teda od Zábrania smerom k hotelu na Brezine. Prosíme obyvateľov, aby sa v tomto čase lesoparku a najmä jeho severnej lokalite vyhli. Na bezpečnosť obyvateľov bude pri konkrétnych vstupoch na Brezinu dohliadať mestská polícia,“ informovalo mesto Trenčín. 

V poradí druhá povolená spoločná poľovačka je jedným z opatrení na reguláciu premnoženej zveri, ktorá sa na území nachádza a nemá tam prirodzeného predátora. Diviaky sa často vyskytujú aj v blízkosti obydlí ľudí a spôsobujú škody na orných pôdach, či v záhradách. Mesto Trenčín a Poľnohospodárske družstvo Trenčín - Soblahov, ako vlastníci a užívatelia pozemkov, sa rozhodli pre toto systematické riešenie. 


Pozemkový a lesný odbor Okresného úradu v Trenčíne na základe ich žiadosti povolil lov diviačej, srnčej a jelenej zveri, líšok a jazvecov formou individuálnych a spoločných poľovačiek. 

Povolenie na individuálny lov trvá do 15. februára. Spoločné poľovačky na diviačiu a líščiu zver sú povolené maximálne trikrát, a to len do 31. januára 2018. Vykonaním lovu je poverené Poľovnícke združenie Ostrý vrch so sídlom v Soblahove. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: trencin.sk