Prievidžania vybrali 5 víťazných projektov, mesto do nich investuje 25-tisíc eur


Foto: Prievidžania vybrali 5 víťazných projektov, mesto do nich investuje 25-tisíc eur Foto: Facebook/Mesto Prievidza

Prievidzská samospráva vyhodnotila ďalší ročník svojho participatívneho rozpočtu. Mesto rozdelí 25-tisíc eur medzi 5 občianskych a komunitných projektov. Rozhodlo o tom hlasovanie verejnosti počas novembra 2023. Vybrané projekty spolu získali 3402 hlasov.

Hlasovať za jednotlivé projekty mohol každý, kto má trvalé či prechodné bydlisko v meste Prievidza a dovŕšil vek nad 15 rokov. Každý mohol hlasovať až za päť projektov. Hlasovacie lístky boli distribuované priamo do domácností,“ upresnilo mesto na svojej webstránke.

Poradové čísloNázov projektuPercentá hlasov %
1.Ľudia v parku18,22
2.4 labky v meste17,59
3.Beh pre mobilný hospic16,23
4.Agátový háj pre kultúru raj11,64
5.Mariánska hradná cesta9,44
6.Netradičné detské ihrisko9,20
7.Tanec nás spája7,20
8.Hip – hopové leto5,66
9.Spievanie pre každého4,81

Na prvom mieste sa umiestnil projekt Ľudia v parku, ktorý rozšíri oddychovú zónu pre návštevníkov mestského parku a revitalizuje okolité priestranstvo. Na druhom mieste uspel projekt s názvom 4 labky v meste, ktorý chce priniesť osvetu majiteľom psov, aby mohli pochopiť svojich štvornohých miláčikov. 


Tretí skončil projekt ‍️Beh pre mobilný hospic, z ktorého výťažok poputuje pre nevyliečiteľne chorých a zomierajúcich pacientov. Na štvrtom mieste sa umiestnil komunitný projekt Agátový háj, pre kultúru raj. Projekt zahŕňa kompletnú výmenu drevených lavíc a stolov v amfiteátri agátového háju.

Posledný projekt, ktorý sa podarí uskutočniť je Mariánska hradná cesta. Zámerom je edukácia obyvateľov mesta a turistov o histórii a prírode Prievidze, prostredníctvom vybudovania náučného chodníka medzi miestom Prievidzského hradu (Mariánsky vŕšok), parkom Skotňa a skalným otvorom pod Mariánskym vŕškom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu