Takto si dovolenku rozhodne nepredstavovala. Primátorka Trenčianskych Teplíc sa ozvala z vojnou sužovaného Izraela


Foto: Takto si dovolenku rozhodne nepredstavovala. Primátorka Trenčianskych Teplíc sa ozvala z vojnou sužovaného Izraela Foto: archív Z. Ď.

Primátorka Trenčianskych Teplíc Zuzana Frajková Ďurmeková odletela spolu so svojim manželom a ďalšími Slovákmi do Izraela len pár dní pred agresívnym útokom. Ani vo sne si nepredstavovala, že pokojná dovolenka by sa mohla zvrhnúť na desivé okamihy hrôzy. Priamo z Izraela opísala dramatickú situáciu a svoje pocity zo situácie, v ktorej sa spolu s ostatnými dovolenkujúcimi Slovákmi ocitli.

„Pozdravujeme Vás všetkých priatelia z Izraela. Toľko pocitov, ktoré sa teraz v mojej mysli miešajú, som ešte nezažila,“ uviedla na začiatok primátorka kúpeľného mesta na svojich stránkach. Ako ďalej upresnila, je nesmierne vďačná  za množstvo telefonátov a správ, vyjadrujúcich podporu i obavu. „Som vďačná za všetky modlitby, som šťastná, že Vás máme,“ dodala primátorka.

Podľa slov Zuzany Frajkovej Ďurmekovej napriek tomu, že sú v oblasti, kde je relatívny kľud, zažívajú strach. „Verte mi, že v noci počúvať výstrely, krik a výbuchy, to na pohode nikomu nepridá,“ pokračovala trenčianskoteplická primátorka s tým, že rovnako pociťujú obrovskú beznádej. „Doposiaľ sme netušili, ako odídeme z tejto krajiny. Len vieme, že to musí byť čím skôr. Mnohí si myslíte, že odlietame špeciálnym lietadlom v stredu. Nie, nie je to tak. Je nás tu veľa a lietadlo odvezie asi 83 ľudí,“ dodala Zuzana Frajková Ďurmeková.

Zároveň neskrývala sklamanie. „Čo je pre Slovenskú republiku dôležitejšie, ako postarať sa v núdzi i svojich občanov? Verím, že sa spamätajú a pošlú ďalšie lietadlá, ale aby už nebolo neskoro,“ skonštatovala primátorka kúpeľného mesta a jedným dychom dodala, že nikomu nepraje dostať sa do podobnej situácie. Ako na záver Zuzana Frajková Ďurmeková uviedla, odísť by mali do Jordánska a cez Turecko domov. „Ak všetko dobre dopadne, uvidíme sa v piatok. Zatiaľ všetko zvládame aj preto, že sme skvelá partia,“ uzavrela primátorka mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu