V Brezovej pod Bradlom si niektorí ľudia mýlia kontajnery na odpad s chovnou stanicou pre hlodavce


Foto:  V Brezovej pod Bradlom si niektorí ľudia mýlia kontajnery na odpad s chovnou stanicou pre hlodavce Foto: archív mesto Brezová pod Bradlom

Niektorí ľudia sú nepoučiteľní. Presvedčili sa o tom v ostatných dňoch v Brezovej pod Bradlom. „Počas posledných dní sme opäť zozbierali fotografie, ako to vyzerá na Brezovej. Bol to opäť smutný pohľad,“ smutne skonštatovala brezovská samospráva na sociálnej sieti.

„Mrzí nás, že sa stále medzi nami nájdu ľudia, ktorí hádžu odpad mimo kontajnerov, sú leniví ho zaviesť do zberového dvora alebo sa im ho nechce vytriediť. Neuvedomujú si totiž, že svojim nezodpovedným konaním tiež vytvárajú “chovné stanice pre hlodavce”,“ doplnilo mesto.

To zároveň dôrazne apelovalo na nezodpovedných obyvateľov mesta. „Je len na nás, v akom prostredí chceme žiť. Kým na jednej strane je veľa ľudí, ktorí poctivo separujú nielen svoj odpad, ale aj odpad iných, prípadne zbierajú smeti na prechádzke či turistike, za čo im ďakujeme, stále je tu skupina ľudí, ktorým je to jedno. Je to zlý zvyk, pretože v konečnom dôsledku sa to môže dotknúť peňaženiek,“ zdôraznila samospráva.

Mesto zároveň podotklo, že najhoršie je a stále si to uvedomuje málo ľudí, to ako sa staráme o planétu teraz, takú ju nechávame budúcim generáciám. „Keď máme možnosť niečo zmeniť, zmeňme to a nečakajme. Už dnes môže byť neskoro,“ uviedlo mesto na záver.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu