FOTO: Čierna skládka v Handlovej predstavuje veľké riziko. Odpad môže spôsobiť infekcie či žltačku


FOTO: Čierna skládka v Handlovej predstavuje veľké riziko. Odpad môže spôsobiť infekcie či žltačku
Galéria: 23 fotiek
Foto: Facebook/Silvia Grúberová - Primátorka Handlovej

Primátorka Handlovej Silvia Grúberová v piatok 19. januára poukázala na potrebu riešenia podnetov na tému čiernych skládok v Kolónii. Obhliadku v teréne vykonala spolu s vedúcou Sociálneho oddelenia, referentom pre životné prostredie, náčelníkom mestskej polície a jeho zástupkyňou.

Odpad zdokumentovali mestskí policajti a spolu s terénnymi sociálnymi pracovníčkami postupne vykonali šetrenie. Neporiadok, ktorý sa tam nachádza, môže mať na svedomí výskyt potkanov, infekcie, žltačky alebo znečistenie nebezpečnými látkami.

Podľa slov primátorky sa vo väčšine prípadov podarilo identifikovať pôvodcov čiernych skládok a bola im daná lehota na vyčistenie územia a pokuty. V tejto časti mesta žijú okrem slušných ľudí aj neprispôsobivé rodiny či indivíduá, kvôli ktorým odpad vzniká.


Viackrát som sa stretla s obyvateľmi, ktorým záleží na kultúre bývania a čistote životného prostredia. Sú slušní, platiaci, chcú žiť pokojne a v peknom prostredí. Hádzať všetkých do jedného vreca teda nie je na mieste. Dosť ma hnevá, že tí neporiadny takto vychovávajú aj svoje deti, pretože čo vidia a počujú, považujú za normálne a to tak vôbec nie je. Darmo učitelia a vychovávatelia s deťmi pracujú, keď doma to vyzerá, ako vyzerá. O situácii budem ďalej informovať,“ skonštatovala S. Grúberová na sociálnej sieti.

Stavebný odpad sa dá odviezť na skládku, komunálny odpad do smetných nádob, elektroodpad sa dá rovnako zaviesť na skládku alebo do Hateru na Potočnej ulici, ako aj nebezpečné látky. Veľkoobjemový odpad zas patrí do veľkoobjemových kontajnerov alebo na skládku.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu