Novomestskí policajti odhalili obrovský podvod, 72-ročný muž prišiel takmer o 450-tisíc eur


Foto: Novomestskí policajti odhalili obrovský podvod, 72-ročný muž prišiel takmer o 450-tisíc eur Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Príslušníci odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom odhalili podvod obrovských rozmerov. V sobotu 23. decembra uviedla polícia Trenčianskeho kraja, že páchateľ mal v okrese Nové Mesto nad Váhom od obete vylákať státisíce eur.

Podľa slov polície mal podozrivý muž od 72-ročného muža pod rôznymi zámienkami postupne vylákať sumu v celkovej výške 449 992 eur.

Časť tejto sumy mala byť ako pôžička, ktorá mala najskôr slúžiť na úhradu nákladov liečby a následne pohrebu páchateľovho otca. Muž neskôr pod rôznymi zámienkami opätovne vylákal od poškodeného finančné prostriedky na úhradu nákladov opravy a následného predaja jeho rodinného domu. Poškodenému tvrdil, že predajom domu mu chce jeho dlh splatiť,“ objasnila polícia.


Páchateľ počas viac ako 4 rokov 72-ročnému mužovi predkladal sfalšované listiny, e-mailové komunikácie neexistujúcich osôb vystupujúcich v mene bankových inštitúcií, notárskych úradov, vymyslených štátnych orgánov.

Poškodený mu sumu 449 992 eur poskytol spolu v 104 splátkach v hotovosti ako aj prevodmi na bankové účty. Obvinenému, ktorý je stíhaný na slobode, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ dodala polícia v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu