August v považskobystrickej pôrodnici ovládli chlapci. Dievčatá sa ale nenechali nijako zahanbiť


Foto: August v považskobystrickej pôrodnici ovládli chlapci. Dievčatá sa ale nenechali nijako zahanbiť Foto: archív pixabay

Posledný prázdninový mesiac prišlo v považskobystrickej pôrodnici na svet viac chlapcov ako dievčat. „Horúci august máme za sebou a s ním aj 82 pôrodov v našej pôrodnici. 45-krát sa rodilo prirodzene, 37-krát cisárskym rezom. Tento mesiac tesne zvíťazili chlapci,“ uviedlo Gynekologicko - pôrodnícke oddelenie Nemocnice s Poliklinikou Považská Bystrica na svojich stránkach s tým, že chlapcov bolo 42, oproti dievčatám , ktorých bolo 40.


Ako pôrodnica ďalej upresnila, dievčenským menám dominovala Sofia, Eliška a medzi chlapcami to bol Adam, Alex. Núdza nebola ani o netradičné mená. „Z tých menej častých mien sme vybrali Liana, Elin, Matija, Niiya alebo Saymon,“ prezradila pôrodnica a jedným dychom dodala, že najväčším a najmenším bábom boli dievčatá Karolína s 4880 gramami a 54 centimetrami a naopak najmenšia bola Agnesa s 2060 gramami a 44 centimetrami.


„Všetkým bábätkám aj ich rodinám želáme krásne dni, nezabudnuteľné chvíle a prespinkané noci,“ uviedla pôrodnica na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu