V Beluši postavia novú stanicu záchrannej služby


Foto: V Beluši postavia novú stanicu záchrannej služby Foto: belusa.sk

V obci Beluša sa pracuje na zriadení novej dvojposádkovej stanice záchrannej zdravotnej služby. Vznikne v rámci Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej Republiky, ktorý sa venuje výstavbe a obnove takýchto staníc. O plánoch informovala obec Beluša na svojom oficiálnom webe

Pre tieto účely bol vyhradený pozemok o rozlohe 450 metrov štvorcových v Hloži, miestnej časti obce Beluša. Daný pozemok vybrali zástupcovia obce a Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky pri spoločnej obhliadke. Nová stanica bude v budúcnosti susediť s Domovom seniorov, vďaka čomu bude zdravotná starostlivosť dostupná tým najzraniteľnejším občanom.Na obecnom zastupiteľstve obce Beluša bol odsúhlasený zámer prenájmu daného pozemku na 10 rokov. 

Veľmi nám záleží na tom, aby sme dokázali v tejto komplikovanej dobe zabezpečiť dostupnú zdravotnú starostlivosť pre občanov. Týmto krokom získajú ďalšiu kvalitnú službu v podobe rýchlej zdravotnej pomoci. Okrem novej stanice záchrannej služby ponúkame lekárom finančne dostupné a komfortné priestory v našom zdravotnom stredisku. Stanica záchrannej služby by sa mala realizovať v roku 2024 až 2025,“ uviedol Ján Prokop, starosta Beluše. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu