FOTO: Práce na novom skateparku v Dubnici nad Váhom výrazne pokročili


FOTO: Práce na novom skateparku v Dubnici nad Váhom výrazne pokročili
Galéria: 5 fotiek
Foto: dubnica.eu

Nový skatepark pri futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom chce ponúknuť bezpečný a atraktívny priestor pre športových nadšencov. S výstavbou nového športoviska v meste začala samospráva v závere minulého roka. Aktuálne sa už stavenisko začína viditeľne premieňať a naberať reálne kontúry.

Nový skatepark vyrastá pri workoutovom ihrisku vedľa futbalového štadióna. Mesto zatiaľ pracuje na výstavbe 1. etapy skateparku, ktorá je zároveň technicky najnáročnejšou. Táto vyjde mestskú kasu na 160-tisíc eur.

Podobu športoviska spracoval formou architektonickej štúdie kolektív architektov, dizajnérov a inžinierov z pražského U / U Studia, s. r. o., ktoré navrhovalo podoby takýchto športovísk pre rôzne veľké mestá. Parametre skateparku budú zodpovedať aj medzinárodným súťažným požiadavkám,“ priblížilo mesto na svojom webe.

Jeho súčasťou bude pobytová plošina s lavičkami, ale aj pyramída či vaňa. Samozrejmosťou bude nový mobiliár. Zhotoviteľ by mal prvú etapu skateparku dokončiť v máji. Mesto plánuje začať s realizáciou druhej etapy po vysúťažení zhotoviteľa.

Ide o žiadaný projekt a mňa teší, že vďaka nemu budeme môcť fanúšikom športu na kolieskach ponúknuť bezpečný a atraktívny priestor pre športové vyžitie, kde sa budú môcť presunúť z námestí či ulíc, ktoré na tento účel vhodné nie sú,“ priblížil primátor mesta Peter Wolf.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu