Od pondelka začína v Trenčíne pravidelná deratizácia, dajte si pozor na domácich miláčikov


Foto: Od pondelka začína v Trenčíne pravidelná deratizácia, dajte si pozor na domácich miláčikov Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Od pondelka 6. mája do 20. mája bude v meste Trenčín prebiehať deratizácia verejnej zelene a verejnej kanalizácie. Deratizáciu zelene vrátane stojísk smetných nádob zabezpečí spoločnosť Pavol Beták – ASANA, s. r. o.

Pôjde o Kvetnú, Zámostie – Nové Zlatovce, Zlatovce, Zámostie – pred železnicou, JUH, Dolné mesto, Bytovky pri Leoni, Noviny, Sihoť, Pod Sokolice, Kubrú, Kubricu a Opatovú.

Deratizáciu verejnej kanalizácie vykoná spoločnosť TVK, a. s. Mesto tiež upozorňuje majiteľov psov, aby viac kontrolovali ich pohyb a zabránili tak kontaktu s návnadami.

Vyzývame všetky bytové družstvá, bytové spoločenstvá, poľnohospodárske družstvá, podniky a organizácie, ktoré spravujú objekty na území mesta, ako aj vlastníkov bytových domov a objektov, užívateľov nehnuteľností a pozemkov, aby si splnili povinnosť v zmysle zákona o ochrane verejného zdravia a zabezpečili deratizáciu svojich objektov, ich okolia a prípojok kanalizácie,“ prízvukuje mesto na svojom webe.

Výskyt hlodavcov na verejných pozemkoch môžete hlásiť na Útvar stavebný a životného prostredia na mailovej adrese enviro@trencin.sk alebo na čísle 032/6504 418.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu