FOTO: Nazrite záchranárom „pod pokrievku“. Takto vyzerá jedna z najšpičkovejších sanitiek na Slovensku


FOTO: Nazrite záchranárom „pod pokrievku“. Takto vyzerá jedna z najšpičkovejších sanitiek na Slovensku
Galéria: 9 fotiek
Foto: RZP a.s.

Väčšina ľudí si ich všimne, až keď preletia so zapnutými majákmi a húkajúcimi sirénami okolo nich. Pacienti, ktorých odvezú, vybavenie sanitiek nie príliš vnímajú. Málokto ale tuší, aké špičkové vybavenie v sebe sanitky v malom priestore musia ukrývať. Záchranári v nej nájdu vybavenie na rozličné situácie - prístroje, lieky aj vybavenie pre resuscitáciu. Všetko tu má logické miesto a je pripravené na záchranu životov,“ uviedla trenčianska „erzetpéčka“ v príspevku na sociálnej sieti.


Ako trenčianski záchranári ďalej doplnili, moderné monitory sledujú vitálne funkcie pacienta, ako sú pulz, krvný tlak, dýchacie parametre a elektrokardiogram (EKG) a tieto údaje poskytujú záchranárom dôležité informácie o stave pacienta. „V sanitke je k dispozícii kompletné vybavenie na resuscitáciu. Patria sem defibrilátory na obnovu srdcového rytmu, dýchacie pomôcky ako ventilátory a trubice na intubáciu, a tiež lieky potrebné na stabilizáciu a oživenie pacienta v kritických situáciách,“ vysvetľuje „erzetpéčka“ na svojich stránkach.

Tým to ale ani zďaleka nekončí. „Sanitka obsahuje širokú škálu vybavenia, ako sú injekčné striekačky, rôzne katétre, dýchacie a diagnostické prístroje, ktoré záchranárom pomáhajú pri rýchlej a presnej diagnostike, a sú zásobené dôležitými liekmi a obväzovým materiálom, ktoré záchranári potrebujú na poskytnutie prvej pomoci a liečby.Tieto zásoby sú pravidelne kontrolované a aktualizované, aby zabezpečili, že sanitka je pripravená na akékoľvek situácie,“ ozrejmili záchranári.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu