Poľovníci z Turej Lúky vyzbierali odpad v objeme štyroch veľkokapacitných kontajnerov


Foto: Poľovníci z Turej Lúky vyzbierali odpad v objeme štyroch veľkokapacitných kontajnerov Foto: www.myjava.sk

Počas dvoch dní, v nedeľu 2. apríla a v nedeľu 16. apríla 2023, vyzbierali poľovníci odpad v katastri myjavskej mestskej časti Turá Lúka. Zber bol realizovaný v rámci jarného upratovania, pričom celkovo poľovníci zaplnili takmer štyri veľkoobjemové kontajnery. Tie boli poskytnuté na tento účel od myjavskej samosprávy.

K čisteniu prírody myjavských kopaníc sa však okrem poľovníkov z Poľovníckeho združenia Turá Lúka nikto iný nepridal, a to aj napriek zverejneniu a vyhláseniu výzvy. Informovalo o tom mesto Myjava na svojej stránke a vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Takéto množstvo odpadu, ktorý sa voľne povaľoval na lúkach, v lesných porastoch alebo remízkach celkom jasne dokumentuje vzťah niektorých našich spoluobčanov k životnému prostrediu a toľkokrát medializovanej čistote prírody,“ uviedlo mesto.

Samospráva zároveň poukázala na smutný fakt, že mnoho ľudí odhodí odpad do prírody bez rozmyslu, čím vytvárajú zbytočnú prácu dobrovoľníkom, ktorí ho za nezodpovedných občanov musia neskôr odstraňovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu