Dopravná nehoda autobusu a osobného auta blokovala dopravu pri obci Mníchova Lehota


Foto: Dopravná nehoda autobusu a osobného auta blokovala dopravu pri obci Mníchova Lehota
Galéria: 4 fotky
Foto: HaZZ TN

Vo štvrtok krátko piatou hodinou podvečer bola ohlásená dopravná nehoda osobného motorového vozidla s autobusom. Stala na ceste č. II/1885 pred obcou Mníchova Lehota, v okrese Trenčín. Počas zásahu bola cesta v danom úseku v oboch smeroch uzavretá. Informoval o tom Marián Petrík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne s tým, že na zásah boli  vyslaní desiati príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Trenčína s dvomi zásahovými a jedným sanitným vozidlom.

Ako M. Petrík ďalej uviedol, po príchode na ohlásené miesto bolo prieskumom zistené, že osobný automobil zostal následkom zrážky mimo vozovky. „Vo vnútri havarovaného vozidla sa nachádzal zakliesnený vodič, ktorý bol zranený, ale pri vedomí. V autobuse sa v čase nehody nachádzal vodič a devätnásť cestujúcich,“ doplnil M. Petríka a jedným dychom dodal, že trenčianski hasiči spolu so zdravotnými záchranármi preverili zdravotný stav všetkých účastníkov dopravnej nehody a ihneď začali s poskytovaním predlekárskej prvej pomoci.

Zakliesneného vodiča z osobného auta museli hasiči vyslobodiť pomocou hydraulického zariadenia. Po vyslobodení z autu mu poskytli lekársku starostlivosť a zranený vodič bol prevezený na ďalšie ošetrenie do nemocnice. „Zdravotní záchranári súčasne ošetrili päť ľahšie zranených osôb z autobusu, ktoré boli taktiež prevezené na komplexné vyšetrenie do nemocnice,“ pokračoval M. Petrík. 

Podľa slov hovorcu hasičov, cestujúci, ktorí sa pri udalosti nezranili, pokračovali po príchode náhradného spoja ďalej v jazde.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu