Diaľniční policajti opäť zadržali vodiča jazdiaceho pod vplyvom, 42-ročný Rafal nafúkal 2,81 promile


Foto: Diaľniční policajti opäť zadržali vodiča jazdiaceho pod vplyvom, 42-ročný Rafal nafúkal 2,81 promile Foto: KR PZ Trenčín

Diaľniční policajti z Trenčína zadržali ďalšieho vodiča, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. Hliadka sa ho rozhodla zastaviť, pretože nemal zapnuté svetlá. Okrem toho sa spôsob jazdy vodiča zdal polícii podozrivý.

„Preto ho predpísaným spôsobom pri výjazde z diaľnice v Ilave zastavili. Vodiča vyzvali k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a k podrobeniu sa dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu,“ informovala Elena Antalová, hvoorkyňa KR PZ Trenčín. 

42-ročný Rafal, ktorý má trvalý pobyt v Rakúsku a je občanom Poľska, krátko po 14:30 nafúkal 1,38 mg/l alkoholu v krvi, čo predstavuje 2,88 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach ukázala o ničo nižšiu hodnotu, a to 2,81 promile.

Diaľniční policajti vodiča zadržali a obmedzili na osobnej slobode. Vodič nežiadal o vyrozumenie úradov z Poľska lebo Rakúska. Po lekárskom ošetrní skončil v policajnej cele. Po vytriezvení ho polícia obvinila z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. O jeho treste rozhodne Okresný súd v Trenčíne.  


Polícia upozorňuje na vysoký počet zadržaných vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu.

„Od začiatku roka doposiaľ diaľniční policajti zistili celkom 10 vodičov, ktorí jazdili po diaľnici pod vplyvom alkoholu. Z tohto počtu sa piati vodiči dopustili trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, čo znamená, že nafúkali nad jedno promile. Nakoľko denne policajti v trenčianskom kraji zisťujú, že niektorí vodiči si sadnú za volant, v čase, keď sú pod vplyvom alkoholu budeme naďalej denne vykonávať kontroly zamerané na dodržiavanie zákazu požívať alkoholické nápoje vodičom,“ dodala hovorkyňa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trenčín