Medvedica s mladými pri Trenčíne vydesila ľudí. Na miesto mieri zásahový tím


Foto: Medvedica s mladými pri Trenčíne vydesila ľudí. Na miesto mieri zásahový tím

Foto: ilustračné foto archív J.S..

Za medvedicou s dvomi mláďatami, ktorú videli ľudia v Trenčianskom Jastrabí pri Trenčíne, vyrazil v utorok dopoludnia Zásahový tím pre medveďa hnedého. Medvedica sa pohybovala aj s mláďatami v bezprostrednej blízkosti domov.

Informáciu uverejnila obec Trenčianske Jastrabie na sociálnej sieti s tým, že medvede ľudia videli pri zástavbe rodinných domov a už viac dní sa zdržujú v smere na Dubodiel, za poslednou ulicou vpravo na poli a v lese.

Do diskusie pod príspevkom sa zapojili aj ľudia. „Včera večer, to jest 22.4. som u vás strávil s termo od približne 20.30 do 23.30. Sústredil som sa na veľké polia, lúky za obcou, smer Inovecká chata. Čakal som, že tam sa objaví nakoľko je tam kľud, no bezúspešne. Trasa do Dubodielu je dosť frekventovaná. No nič to nemení, buďte ostražití,“ napísal Adam.

Iný diskutujúci uviedol, že medveďa videl cestou na Kulháň. „Nevedel som, či zastaviť a cúvať. Medvedica s dvoma mladými uprostred cesty. Veľmi sa neponáhľala, nechcel sa odpratať. Pritom nervózne vrčala,“ opísal diskutujúci. Ten zároveň dodal, že v neďalekých Zlatníkoch mala rozbiť majiteľovi úľ.


„Díval sa z chalupy. Chcel ju odplašiť,“ skonštatoval diskutujúci s tým, že medvedica mala škriabať mužovi dokonca na vchodové dvere do chalupy. Zásahový tím sa pokúsi medvedicu lokalizovať. Do lesa umiestnia fotopasce, aby zmonitoroval jej pohyb.

Začiatkom apríla sa podarilo statnú šelmu náhodným okoloidúcim nasnímať počas jazdy autom, iba niekoľko kilometrov od Trenčianskeho Jastrabia, pri kúpeľnom meste Trenčianske Teplice.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu