FOTO: Námestie v Trenčíne už o pár dní zaplnia lesníci


FOTO: Námestie v Trenčíne už o pár dní zaplnia lesníci
Galéria: 3 fotky
Foto: Marián Michalko

Už tento štvrtok sa trenčianske námestie zaplní lesníkmi. Konať sa tam bude 18. ročník celoslovenských Lesníckych dní. Na návštevu Lesníckeho dňa v Trenčíne najbližší štvrtok, 25. apríla 2024, od 9.00 do 13.00 hodiny na Štúrovo námestie pozýva aj mesto Trenčín.

Podujatie po Slovensku organizujú lesnícke inštitúcie. V Trenčíne je hlavným organizátorom Mestské hospodárstvo a správa lesov. Spoluorganizátormi sú Lesné hospodárstvo Inovec, Lesy Slovenskej republiky, Občianske združenie Považie, Okresný úrad Trenčín, Pozemkový a lesný odbor a Odbor opravných prostriedkov, Trenčiansky samosprávny kraj, Zelená župa, Slovenský poľovnícky zväz a Marius Pedersen,“ informovala samospráva na svojich stránkach.

Ako pre mesto uviedla Jaroslava Vanyová z Lesného hospodárstva Inovec, na podujatí s témou Lesy – otvorené novým výzvam sa bude hovoriť o funkcii lesa, o práci lesníkov aj o biodiverzite a trvalo udržateľnom lesnom hospodárstve a nebudú chýbať ani tradičné aktivity obľúbené najmä detskými návštevníkmi.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu