FOTO: Novinka z považskobystrickej plavárne búra pomyselné bariéry pre zdravotne znevýhodnených občanov


FOTO: Novinka z považskobystrickej plavárne búra pomyselné bariéry pre zdravotne znevýhodnených občanov
Galéria: 4 fotky
Foto: archív mesto Považská Bystrica

Novinka v považskobystrickej plavárni nielen poteší, ale najmä výrazne uľahčí vstup do bazéna zdravotne znevýhodneným ľuďom. „Do vybavenia považskobystrickej krytej plavárne pribudla zaujímavá novinka, ktorú môžu od minulého týždňa využívať zdravotne znevýhodnení návštevníci,“ uverejnilo mesto na svojich stránkach s tým, že špeciálny bazénový zdvihák im umožní bezbariérový vstup do bazéna.

Ako upresnil primátor Považskej Bystrice Karol Janas na svojich stránkach, toto zariadenie umožní presunúť človeka priamo zo šatne až do bazéna. „Nakoľko nie je staticky primontované, môže byť sediaca osoba vložená do vody na ktoromkoľvek mieste. Bazénový zdvihák je určený pre všetkých, ktorí jeho „pomoc“ potrebujú. Počas letnej výluky krytej plavárne bude plniť svoj účel aj na kúpalisku,“ upresnil K. Janas.

Ten zároveň neskrýval nadšenie. „Som rád, že vďaka nemu budú mať ľahší prístup do bazéna aj ľudia s obmedzenou schopnosťou pohybu a verím, že odstránime aj pomyselné bariéry pre zdravotne znevýhodnených občanov,“ uzavrel považskobystrický primátor.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu