Február v pôrodnici: Takmer 3 pôrody každý deň, riadny valibuk, aj krásne slovenské meno


Foto: Február v pôrodnici: Takmer 3 pôrody každý deň, riadny valibuk, aj krásne slovenské meno Foto: ilustračné foto archív pixabay

V najkratšom mesiaci roku prišlo v považskobystrickej pôrodnici na svet 78 detí. „Mesiac sme zakončili s počtom 78 pôrodov, z ktorých tvorilo 31cisárskych rezov,“ zverejnilo Gynekologicko - pôrodnícke oddelenie Nemocnice s Pôrodnicou Považská Bystrica na svojich stránkach.

Oproti  predchádzajúcemu mesiacu dominovali tentokrát chlapci. Tých prišlo na svet vo februári 42, kým dievčat sa narodilo 36. „Februárovým valibukom sa stal Matej s mierami 4390gramov a 54centimetrami  a najmenším drobcom Marko s mierami 2640gramov a 50 centimetrami,“ doplnila pôrodnica.

Ani vo februári nebola núdza o netradičné mená. „K najobľúbenejším chlapčenským menám patrili Samuel a Dávid, u dievčat najviac zarezonovalo meno Kristína. Z tých netradičných si rodičia zvolili mená ako Debora, Vratko či Kevin. Taktiež sme po dlhšom čase zapísali do pôrodnej knihy aj krásne slovenské meno Štefan,“ oznámila považskobystrická pôrodnica a rodičom popriala nekonečnú zásobu lásky, ktorou budú obklopovať aj svoje malé poklady.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu