Trenčianski poslanci odsúhlasili, že autobusová zastávka ZŠ, Potočná zostane zachovaná


Foto: Trenčianski poslanci odsúhlasili, že autobusová zastávka ZŠ, Potočná zostane zachovaná Foto: ilustračné foto archív mesto Trenčín

Mesto Trenčín na svojich stránkach avizovalo, že od nedele 3. marca 2024 dôjde v Trenčíne k úprave cestovného poriadku MHD. „Vo viacerých prípadoch sa vyšlo v ústrety relevantným požiadavkám obyvateľov. Dopravca však navrhol od 3. marca zrušiť obsluhu autobusovej zastávky pri Základnej škole na Potočnej ulici, pretože pre autá, ktoré predtým parkovali na chodníkoch a dnes parkujú na ceste, má autobus problém prejsť bezpečne k spomínanej zastávke,“ uverejnila samospráva.


To sa ale nakoniec nestane. „S tým dnes na rokovaní mestského zastupiteľstva poslanci nesúhlasili. Mesto na dotknutej časti ulice zabezpečí dočasné dopravné značenie Zákaz státia,“ upresnilo mesto a dodalo, že v budúcnosti tam dôjde k vyznačeniu trvalého značenia a autobusová zastávka zostane zachovaná.

Na parkovanie si tam posvieti aj mestská polícia. Mestská polícia bude aj naďalej vykonávať v tejto lokalite kontrolu vo zvýšenej miere. Bude aj oslovovať obyvateľov, respektíve  tam parkujúcich vodičov ktorí státím na ceste porušujú platnú legislatívu, aby si autá zaparkovali vo dvoroch alebo na inom vhodnom mieste a nebránili bezpečnému prejazdu autobusov,“ skonštatovalo mesto na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu