Ikona námestia v Novom Meste nad Váhom je už minulosťou


Foto: Ikona námestia v Novom Meste nad Váhom je už minulosťou
Galéria: 15 fotiek
Foto: archív Mesto Nové Mesto nad Váhom

Desiatky rokov tvoril neodmysliteľnú siluetu novomestského námestia. Počas Vianoc tešil Novomešťanov ako vianočný strom. To je po dnešku už však minulosťou. Potom, ako odborníci zistili, že niekoľko desiatok rokov starý smrek je vážne poškodený, pristúpilo mesto k ráznemu kroku. Statný smrek už nie je súčasťou námestia.


„Dnes smrek na Námestí slobody doslúžil. V ranných hodinách ho bezpečne a profesionálne zrezali. Ako vidieť na fotografiách - zdravotný stav stromu ohrozoval zdravie a životy občanov. Bolo to správne rozhodnutie,“ informovalo Nové Mesto nad Váhom na sociálnej sieti.


Podľa primátora Nového Mesta nad Váhom Františka Mašlonku nezostane ale námestie bez živého stromu a už tohtoročné Vianoce by mal námestie zdobiť nový strom.


Na práce sa pozeral aj známy novomestský rezbár Ferdinand Bolebruch. Ten mal so zostatkami stromu veľké plány. „Uvidíme keď ho zrežú, aké to bude vnútri. Ak bude vnútro hnilé, to sa bude dať vybrať a ak okolo - obal bude dobrý, vtedy by sa dala urobiť z toho kaplnka s nejakým svätým,” prezradil F. Bolebruch. Po zrezaní stromu však ale skúsený a uznávaný rezbár iba krútil hlavou a podľa jeho slov, bolo drevo poškodené viac ako čakal.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu