FOTO: Ešte ani neotvorili a už mali plno! Mestské jasle spôsobili medzi rodičmi detí rozruch


FOTO: Ešte ani neotvorili a už mali plno! Mestské jasle spôsobili medzi rodičmi detí rozruch
Galéria: 12 fotiek
Foto: archív mesto Myjava

Myjava sa môže popýšiť mestskými detskými jasličkami. Ich otvorenie oznámilo mesto na svojej oficiálnej webovej stránke aj na sociálnej sieti.

Dnes, teda v utorok 27. februára 2024 sa o 13-hodine v priestoroch Materskej školy Bradáčova v Myjave uskutočnilo oficiálne otvorenie priestorov Mestských jaslí Myjava,“ oznámilo mesto na sociálnej sieti s tým, že jasle začnú prevádzku a po prvýkrát privítajú deti vo svojom pavilóne už v piatok 1. marca. 

„Na otvorení sa zúčastnili zástupcovia vedenia mesta, poslanci mestského zastupiteľstva, pracovníci Oddelenia sociálnych služieb mesta Myjava, do kompetencie ktorých jasle patria i zamestnanci materskej školy,“ uviedlo ďalej mesto. 


Kapacita je v súčasnosti 15 detí vo veku od jedného do troch rokov. Tá je už naplnená do posledného miesta. Oddelenie sociálnych služieb eviduje aj dvoch ďalších záujemcov. Ak sa uvoľní miesto, budú môcť službu využívať. 

Mestské jasle Myjava sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Nemajú právnu subjektivitu a sú organizačnou jednotkou mesta, pričom patria pod Oddelenie sociálnych služieb mesta Myjava. Prevádzková doba je v čase od 6.30 do 16.30 hodiny. Paušálny poplatok pri celodennej starostlivosti stojí 150 eur, pri poldennej starostlivosti je to 100 eur. Prevádzkový poplatok predstavuje 8 eur za deň, za kuchyňu sa platí 6 eur za mesiac. Deti, ktoré nemajú trvalý pobyt v Myjave musia k paušálnemu poplatku ešte uhradiť 20 eur navyše.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu