Materská škola v hornonitrianskej obci dostane nový šat


Foto: Materská škola v hornonitrianskej obci dostane nový šat

Obec Lehota pod Vtáčnikom sa môže pochváliť skvelou správou. „Ako sme už pred časom informovali, boli sme úspešní v získaní mimorozpočtových finančných prostriedkov z Envirofondu na zateplenie budovy Materskej školy II – Školská ulica. V týchto dňoch sme urobili ďalší posun smerom k rekonštrukcii, konkrétne bolo vyhlásené verejné obstarávanie,“ prezradil starosta obce Michal Ďureje na sociálnej sieti.

Materskú školu čaká rozsiahla rekonštrukcia. „Finančné prostriedky budú použité na rekonštrukciu plynovej kotolne, obnovu vykurovacieho systému, zateplenie budovy, riešenie strechy budovy. Finančné prostriedky vyčleníme aj na doriešenie statiky budovy, vyspravíme spevnené plochy prislúchajúce k budove školy,“ doplnil M. Ďureje a jedným dychom dodal, že po vysúťažení dodávateľa prác by bolo možné začať so stavebnými prácami už počas letných mesiacov.

Ako ďalej starosta obce uviedol, na rekonštrukciu materskej školy museli zmeniť pôvodnú projektovú dokumentáciu a rokovať o korekciách, ktoré v pôvodnej projektovej dokumentácii boli nesprávne, respektíve v minulosti už boli niektoré práce rozdielne zrealizované.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu