FOTO: Myjavská samospráva upozorňuje na nedôslednosť pri nakladaní s odpadmi


FOTO: Myjavská samospráva upozorňuje na nedôslednosť pri nakladaní s odpadmi
Galéria: 4 fotky
Foto: archív mesto Myjava

Sme nepoučiteľní a sami sebe vyťahujeme peniaze v vrecka. Uviedla myjavská samospráva na svojich stránkach s tým, že nedôslednosť pri nakladaní s odpadmi, nerešpektovanie pravidiel či zanedbávanie elementárnej ohľaduplnosti voči nášmu okoliu a životnému prostrediu, žiaľ ide stále veľmi dobre. Podľa slov hovorcu mesta Mareka Hrina, až tak dobre, že na to musia viac upozorniť.

„V tomto prípade bol podnetom report spoločnosti realizujúcej na území mesta Myjava zber jedlých olejov a tukov za prvý kalendárny mesiac tohto roka, v ktorom nás spoločnosť žiada o upratanie a pretriedenie niektorých stojísk. A to z dôvodu silného znečistenia. Niektoré nádoby totiž boli plné biologicky rozložiteľného odpadu, bežného komunálneho odpadu, porozlievaného oleja,“ upresnil M. Hrin s tým, že rovnako bolo znehodnotené okolie stojísk porozhadzovaným odpadom všetkého druhu, niekde bol odtrhnutý vrch zbernej nádoby a podobne.

Hovorca mesta zároveň zdôraznil, že o tom, ako správne triediť jedlé oleje a prečo je to správne, mesto opakovane informovalo. „Ak si nie ste niečím istí, pokojne si to znova pozrite, prečítajte, naštudujte. V rámci celého systému separovaného zberu odpadov v našom meste máme jasne definované, aký odpad kam patrí a ako s ním nakladať. Písali sme, že napríklad jedlý olej sa do nádob nevylieva, ale vhadzuje sa do nich v uzavretých plastových fľašiach. Nie sklenených a nezatvorených. Tie dôsledky nezodpovedného prístupu potom musíme znášať všetci,“ apeloval na Myjavčanov M. Hrin a dodal, že v dôsledku nesprávneho nakladania s odpadmi, nie je odpad vyseparovaný, ale znehodnotený inými druhmi odpadov.

„Treba ho - ak sa to vôbec dá - dočisťovať, treba dočisťovať nádoby, kontajnerové stojiská, odvážať nesprávny odpad mimo stanovených termínov a podobne. A to všetko stojí čas i peniaze,“ vysvetľuje hovorca mesta a obrátil sa na občanov s prosbou, aby boli zodpovednejší a správali sa aj v oblasti nakladania s odpadmi jednoducho normálne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu