Zapojte sa do kampane Valentínska kvapka krvi a darujte tú najcennejšiu tekutinu na svete


Foto: Zapojte sa do kampane Valentínska kvapka krvi a darujte tú najcennejšiu tekutinu na svete Foto: Facebook/Národná transfúzna služba SR

V tomto roku sa opäť pripravuje celoslovenská kampaň Valentínska kvapka krvi. V pondelok 5. februára o 8:00 hod. do 11:00 hod. začne v Mestskom kultúrnom stredisku v Bánovciach nad Bebravou.

Valentínska kvapka krvi svojou kampaňou už 29 rokov pripomína potrebu pravidelných darcov krvi a neustáleho získavania nových darcov krvi medzi zdravými ľuďmi.

Slovenský červený kríž upozorňuje každého, kto uvažuje o darovaní krvi, že na odber sa nechodí nalačno. Je vhodné dať si zdravé raňajky a deň pred odberom dbať na vyváženú stravu a pitný režim.

Darcom krvi sa môže stať každý, kto má 18 až 60 rokov, minimálne 50 kilogramov a spĺňa základné zdravotné požiadavky. Muži môžu krv darovať každé tri a ženy každé štyri mesiace,“ píše sa na webe Bánoviec.


Darovanie krvi trvá približne hodinu a darcovi sa na jeden raz odoberá zhruba 450 mililitrov krvi. Všetky aktuálne usmernenia k darovaniu krvi sa nachádzajú na webstránke Národnej transfúznej služby.

V rámci kampane môžete prísť do akéhokoľvek odberového miesta Národnej transfúznej služby SR (NTS SR) či na hematologicko-transfúziologické oddelenia nemocníc (HTO). Kompletný zoznam nájdete po kliknutí SEM.

Foto: banovce.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu