FOTO: Vedeli ste, že v bojnickej nemocnici nájdete aj retro ambulanciu? Takto to tam vyzerá


FOTO: Vedeli ste, že v bojnickej nemocnici nájdete aj retro ambulanciu? Takto to tam vyzerá
Galéria: 6 fotiek
Foto: tsk.sk

Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach sa môže pochváliť viacerými novými a modernými pracoviskami. V jej priestoroch však nájdete aj jeden unikát, je ním retro ambulancia zo šesťdesiatych rokov. Nemocnica sa totiž rozhodla zatraktívniť svoje priestory.

Predmety, ktorými miestnosť vybavili, našli vo svojich skladoch. Pamätáte si ešte sklenené injekčné striekačky či pôvodné písacie stroje? V tejto miestnosti ich nájdete.

Prinavrátili sme vstupnému vestibulu pôvodnú podobu, v akej bol navrhnutý. Nechali sme vyznieť svetlo, ktoré preniká cez sklenené vitráže a ukázali sme pôvodné mramorové steny vo vestibule,“ uviedol riaditeľ nemocnice Peter Glatz na webe Trenčianskej župy.


Zdravotnícke zariadenie vzniklo v roku 1961, okrem priestorov a technologického vybavenia boli od začiatku neoddeliteľnou súčasťou nemocnice aj umelecké diela.

K tejto myšlienke sa nemocnica vrátila a vo vestibule zriadila výstavný priestor pre umelcov aj žiakov škôl z regiónu. Priestor, ktorý donedávna slúžil iba ako miestnosť pre informátora, teraz ponúka pohľad naspäť do minulosti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu