VIDEO: Tragédia za múrmi väznice. V cele vyhasol život 28-ročného muža


Foto: VIDEO: Tragédia za múrmi väznice. V cele vyhasol život 28-ročného muža
Galéria: 5 fotiek
Foto: Marián Michalko

Za múrmi jedného z najstarších väzení na Slovensku došlo vo štvrtok krátko pred pol šiestou ráno k tragickej udalosti. Na miesto bola privolaná aj polícia. V jednej z ciel došlo k úmrtiu mladého muža. „Môžeme potvrdiť, že dňa 12. októbra 2023 došlo v Ústave na výkon trestu odňatia slobody a Ústave na výkon väzby Ilava k úmrtiu 28-ročného odsúdeného,“ informovala hovorkyňa  Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

Mladík bol vo výkone trestu odňatia slobody pre spáchanie trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia, neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty, krádeže a nebezpečného vyhrážania. „Bol mu uložený trest odňatia slobody v trvaní 3 roky a 6 mesiacov, so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia,“ doplnila M. Kacvinská s tým, že trest mu mal vypršať 29.03.2026.



„Odsúdený bol nájdený službukonajúcim personálom pri rannom budíčku na posteli v cele, kde bol ubytovaný sám. Napriek snahe personálu a následne privolanej rýchlej zdravotnej pomoci sa odsúdeného žiaľ nepodarilo oživiť. Rodine bola poskytnutá krízová intervencia príslušníkmi zboru z ústavu Ilava,“ doplnila M. Kacvinská a dodala, že tak, ako v prípade každého úmrtia väznenej osoby, aj v tomto prípade vykonáva vyšetrovanie Policajný zbor. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie danej udalosti sa Zbor väzenskej a justičnej stráže nebude bližšie vyjadrovať,“ uzavrela hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Informáciu potvrdila aj trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, príčiny a okolnosti smrti 28-ročného muža sú predmetom vyšetrovania,“ upresnila K. Kuzmová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu