FOTO: Hasiči ratovali jeleňa uviaznutého v derivačnom kanáli rieky Váh


FOTO: Hasiči ratovali  jeleňa uviaznutého v derivačnom kanáli rieky Váh
Galéria: 4 fotky
Foto: HaZZ TN

Netradičný zásah majú za sebou trenčianski hasiči. Ako informoval Marián Petrík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, 18. septembra, krátko pred ôsmou hodinou ráno im bola ohlásená žiadosť o pomoc pri záchrane jeleňa. Ten podľa slov M. Petríka  uviazol v derivačnom kanáli rieky Váh neďaleko obce Opatovce. 

Na zásah boli vyslaní štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Trenčína s jedným zásahovým vozidlom spolu s raftovým člnom. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že jeleň sa nachádzal v derivačnom kanáli, avšak vzhľadom na stŕmy betónový svah koryta sa z vodného toku nevedel svojpomocne dostať,“ upresnil M. Petrík.


Trenčianski hasiči nezaváhali ani na okamih a pustili sa do dramatickej záchrany vysileného a vystrašeného zvieraťa. „Pomocou člna naviedli jeleňa ku schodíkom kanála, kde ho následne lanom zachytili a postupne bezpečne vytiahli na breh. Po vytiahnutí bolo lano uvoľnené, po čom bol jeleň vypustený do voľnej prírody,“ opísal detaily úspešnej záchrannej akcie M. Petrík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu