Odpad drahší ako kaviár? Za nedbalý prístup k separovaniu, neočakávajte nižšie ceny


Foto: Odpad drahší ako kaviár? Za nedbalý prístup k separovaniu, neočakávajte nižšie ceny Foto: archív mesto Brezová pod Bradlom

Stále sa nájdu ľudia, ktorí lajdácky pristupujú k narábaniu s odpadom. „Je to smutné, že lenivosť niektorých jednotlivcov im bráni, aby zahodili odpad tam, kam patrí či ho odviezli do zberového dvora,“ uverejnilo mesto Brezová pod Bradlom na sociálnej sieti.

„Môžeme sa snažiť akokoľvek, ale keď sa nechce jednotlivec zapájať do separovaného odpadového hospodárstva, tak nemôže čakať nižšie náklady na odpad,“ rozhorčene skonštatovalo mesto.Ak takýto zmesový odpad podľa vyjadrenia samosprávy, skončí v kontajneri na papier, tak celé separovanie stráca zmysel, odberateľ papiera nemá záujem takýto odpad od nás vziať a zvyšujú sa náklady.

V konečnom dôsledku to bude musieť zaplatiť každý obyvateľ mesta. Teda vy,“ zdôraznilo mesto a apelovalo na obyvateľov, aby boli zodpovední a svojou ľahostajnosťou nezvyšovali náklady na odpadové hospodárstvo a zároveň poďakovalo tým, ktorí odpad poctivo separujú. „Má to zmysel a veríme, že nás bude čoraz viac,“ uzavrelo mesto.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu