Trenčín ponúka zeleň na adopciu. Pomôžete ňou zvýšiť kvalitu života pre všetkých


Foto: Trenčín ponúka zeleň na adopciu. Pomôžete ňou zvýšiť kvalitu života pre všetkých Foto: Facebook/Trenčín

Počas minulého roku mesto Trenčín podpísalo štyri zmluvy o spolupráci na realizácii sadových úprav, starostlivosti a údržbe verejnej zelene. Mesto teraz vyzýva občanov, aby sa do programu Adopcia zelene zapojili.

Projektom chce osloviť ľudí, ktorým záleží na kvalite prostredia v okolí ich obydlí. Vhodný je pre súkromné osoby, aktívnych občanov, dobrovoľníkov, občianske združenia a neziskové organizácie.

Projekt spočíva v úprave a zveľaďovaní verejných priestorov mesta, čím sa zvýši kvalita života pre všetkých. Ide o výsadbu a starostlivosť o rastliny – letničky, trvalky, ruže, cibuľoviny, prípadne kry,“ približuje Ingrid Kuľhová z Útvaru územného plánovania.


Adoptovať si môžete napríklad malé plochy zelene v blízkosti obytných budov, domov, prídomovej zelene, plochy predzáhradiek či vnútroblokov. Mesto však avizuje, že tieto priestory musia byť verejne prístupné a vo vlastníctve, užívaní alebo správe mesta Trenčín.

V prípade, že máte záujem o účasť v programe, je potrebné vyplniť a odoslať predtlačený formulár spolu s prílohami. O postupe adopcie zelene informuje mesto na svojej webovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu