FOTO: Považskobystrická galéria otvorila výstavu dvorného fotografa mesta Ambróza Gabča


FOTO: Považskobystrická galéria otvorila výstavu dvorného fotografa mesta Ambróza Gabča
Galéria: 14 fotiek
Foto: Facebook/MG ART Galéria

V stredu 20. marca otvorila MG ART Galéria výstavu považskobystrického fotografa Ambróza Gabča, ktorého mnohí poznajú ako dvorného fotografa mesta. Aj napriek tomu, že už nie je medzi nami, jeho fotografie rozprávajú svoje príbehy ďalej.

Výstava Posledné zastavenie predstavuje A. Gabča ako komplexného autora a fotografa. Na svojich fotografiách dokumentuje premeny mesta Považská Bystrica naprieč časom. Vystavená kolekcia reflektuje aj jeho viaceré autorské programy.

Kde popri Považskej Bystrici vynikajú najmä jeho portrétne a krajinárske fotografie. Dôležitosť rovnováhy v rodine a tvorbe sa odzrkadľuje aj vo výsledku. Schopnosť v skratke, jasne pomenovať videnú skutočnosť a dať jej osobitú pečať intímnej výpovede,“ opísala jeho umeleckú tvorbu galéria na sociálnej sieti.

Posledné zastavenie ukazuje Ambróza Gabča ako vnímavého a citlivého pozorovateľa. Nielen vonkajšieho a okolitého sveta, ale aj toho vnútorného, ktorý predurčuje autora k osobitej a originálnej výpovedi. Kurátorom výstavy je Vlad Vakov a môžete si ju pozrieť do piatka 26. apríla.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu