Mesto Púchov začína s intenzívnou kontrolou odpadovej turistiky. Za jej porušenie môžu dať pokutu 1 500 eur


Foto: Mesto Púchov začína s intenzívnou kontrolou odpadovej turistiky. Za jej porušenie môžu dať pokutu 1 500 eur Foto: púchov.sk

Mesto Púchov v spolupráci s Mestskou políciou a Podnikom technických služieb mesta Púchov, s. r. o. zavádza nové opatrenia na kontrolu odpadovej turistiky. Dôvodom je nedodržiavanie predpisov, vytváranie čiernych skládok, znečisťovanie okolia stojísk pre odpadové nádoby a polopodzemné kontajnery.

Mesto uviedlo, že mestská odpadová politika je občanmi okolitých obcí zneužívaná. Tí vynášajú svoj komunálny odpad do mesta, čo spôsobuje preplnenie odpadových nádob a znečistenie verejných priestranstiev.

Cieľom kontroly verejných stojísk komunálnych odpadov bude:

  • zamedzenie vynášania smetí z okolitých obcí do smetných nádob, ktoré sú určené pre poplatníkov Púchova,
  • ukladanie odpadov do iných kontajnerov, ako sú na odpad určené mestom, prípadne okolo kontajnerov (tzv. čierne skládky na stojiskách),
  • zastavenie nelegálnej činnosti podnikateľov s odpadmi, ktorí ukladajú svoj odpad vo väčších množstvách do sídliskových kontajnerov.

Je zakázané, aby obyvatelia rodinných domov, ukladali svoj odpad do kontajnerov na sídliskách, Taktiež je zakázané, aby podnikatelia ukladali odpad zo svojej podnikateľskej činnosti do kontajnerov na sídliskách.


Vyzývame aj vás, samotných občanov mesta Púchov, aby ste v prípade zistenia takejto činnosti kontaktovali mestskú políciu (tel. č. 159), resp. zdokumentovali túto činnosť (natočili, odfotili) a zaslali tieto podklady ako podnet na emailovú adresu: cistestojisko@puchov.sk,“ uviedlo mesto na svojom webe.

Na kontrolu budú využité kamerové systémy, ale aj dobrovoľníci. Mestská polícia môže na mieste uložiť blokovú pokutu vo výške 33 eur. Závažnejšie porušenia bude riešiť Mestský úrad Púchov. Fyzickej osobe môže mesto uložiť pokutu až do výšky 1 500 eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu