Porastú na Slovensku po tomto kroku rezortu zdravotníctva nové ambulancie ako huby po daždi?


Foto: Porastú na Slovensku po tomto kroku rezortu zdravotníctva nové ambulancie ako huby po daždi? Foto: ilustračné foto archív pixabay

Slovensko už dlhodobo sužuje nedostatok lekárov. Podľa aktuálnych tabuliek, ktoré zverejnila Slovenská lekárska komora, je kritický nedostatok lekárov v Trenčianskom kraji najmä v považskobystrickom okrese.




V prípade pediatrov na tom nie sú dobre až štyri okresy, a to Púchov, Považská Bystrica, Nové Mesto nad Váhom a Bánovce nad Bebravou. Nová iniciatíva rezortu zdravotníctva by túto situáciu mohla zmeniť.





Ministerstvo zdravotníctva ponúka na novú ambulanciu až 80 000 eur. Informovala o tom Slovenská lekárska komora na svojich stránkach. „Ministerstvo Zdravotníctva Slovenskej republiky aktualizovalo a zjednodušilo výzvu na podporu otvárania nových všeobecných ambulancií v nedostatkových regiónoch. Nová výzva je flexibilnejšia a zohľadňuje pripomienky lekárov a lekárok, ako aj samosprávnych krajov,“ ozrejmila komora s tým, že aktuálne je na opatrenie vyčlenených viac než deväť miliónov eur a navýšená suma príspevku podľa stupňa ohrozenia okresu až do výšky 80-tisíc eur, sa bude prijímateľom vyplácať jednorazovo po predložení právoplatného povolenia na prevádzkovanie novej všeobecnej ambulancie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu