Nová hlavná tribúna futbalového štadióna na Sihoti je takmer hotová. Otvoriť ju chcú v septembri


Foto: Nová hlavná tribúna futbalového štadióna na Sihoti je takmer hotová. Otvoriť ju chcú v septembri Foto: astrencin.sk

Obľúbený trenčiansky futbalový štadión na Sihoti už niekoľko rokov čaká na úplné dokončenie. Generálny manažér jeho domáceho klubu AS Trenčín Róbert Rybníček v otvorenom liste potvrdil, že tento cieľ je opäť o niečo bližšie. Oznámil totiž, že hlavná tribúna štadióna by mala byť po rekonštrukcii otvorená v priebehu septembra 2023.

Ambíciou bolo spustenie tribúny do prevádzky už na zápase proti Dunajskej Strede na začiatku septembra. Tento cieľ sa však nepodarilo splniť. Prvým súperom, ktorého štadión v novom šate privíta, bude preto Banská Bystrica. 

Podľa Róberta Rybníčka sa momentálne usilovne pracuje na doťahovaní posledných detailov, ako je dokončovanie zázemia pre fanúšikov, priestorov VIP či šatní pre hráčov, rozhodcov a delegátov. „Definitívnemu skolaudovaniu chýba už len meranie splodín vypúšťaných do životného prostredia komínovým systémom, ktoré sa vďaka vysokým teplotám v letných dňoch nedalo uskutočniť a presunulo sa na polovicu septembra,“ priblížil Rybníček.

Ako vysvetľuje portál asb.sk, rekonštrukcia štadióna prebieha už od roku 2016. Jeho obnova sa netrpezlivo očakáva aj preto, že s Trenčínom sa počíta ako s dejiskom majstrovstiev Európy vo futbale hráčov do 21 rokov roku 2025. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu