Kvôli silnému vetru mali hasiči plné ruky práce, v Trenčianskom kraji zasahovali počas 24 výjazdov


Foto: Kvôli silnému vetru mali hasiči plné ruky práce, v  Trenčianskom kraji zasahovali počas 24 výjazdov Foto: ilustračná - facebook.com/prezidiumhazz

Podľa informácií Prezídia hasičského a záchranného zboru sa za posledných 24 hodín zvýšil počet výjazdov a zásahov hasičov, a to kvôli silnému vetru. 

Pomoc hasičov bola potrebná najviac v Žilinskom kraji, kde zasahovalo až 233 hasičov pri 64 nahlásených udalostiach. 

Trenčiansky kraj veterné kalamity neobišli.  V našom kraji muselo zasahovať 73 hasičov počas 24 výjazdov. Upozorňujeme, že vyhlásený prvý stupeň výstrahy platí aj na dnešok a silný vietor sa môže vyskytnúť miestami aj dnes.

Hasiči zasahovali najčastejšie pri odstraňovaní popadaných stromov, ktoré v mnohých prípadoch zahatali cestné komunikácie, či spadli na drôty elektrického vedenia a pretrhli ich. Na niektorých miestach bolo potrebné odstrániť spadnuté stromy zo zaparkovaných vozidiel. Silný vietor uvoľnil aj niekoľko plechových striech, ktoré ohrozovali okolie,“ uvádza Prezídium. 

Celkovo na území Slovenska zasahovalo 574 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. Udalostí, pri ktorých museli zasahovať bolo viac ako 160. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: facebook.com/prezidiumhazz