Zvýšenú premávku v Mníchovej Lehote a Trenčianskej Turnej vyriešia nové retardéry, vodiči budú musieť spomaliť


Foto: Zvýšenú premávku v Mníchovej Lehote a Trenčianskej Turnej vyriešia nové retardéry, vodiči budú musieť spomaliť Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

V obciach Mníchova Lehota a Trenčianska Turná budú musieť vodiči istú dobu počas jazdy spomaliť. Na cestu boli totiž umiestnené spomaľovacie prahy. Informovala o tom krajská trenčianska polícia vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Už niekoľko mesiacov prebieha na ceste č. I/9 v úseku Mníchova Lehota – Chocholná-Velčice rozsiahla rekonštrukcia. Z tohto dôvodu začali vodiči vo väčšom množstve prechádzať medzi obcami Mníchova Lehota a Trenčianska Turná. So zvýšeným počtom prechádzajúcich vozidiel sú však obyvatelia dotknutých obcí nespokojní.


V snahe pomôcť obyvateľom uvedených obcí, Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne inicioval osadenie spomaľovacích prahov, aby vodiči ,nemali ťažkú nohu na plynovom pedále’ a pri prechádzaní obcami spomalili kvôli bezpečnosti miestnych obyvateľov,“ uviedla polícia.


Spomaľovacie pruhy v oboch obciach budú umiestnené do 31. októbra 2023. Nachádzajú sa v miestach, kde sa pohybuje najviac chodcov a to predovšetkým v blízkosti frekventovaných priechodov pre chodcov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu