V Trenčianskom kraji sa s rekonštrukciami ciest roztrhlo vrece. Kde na vás čakajú obmedzenia?


Foto: V Trenčianskom kraji sa s rekonštrukciami ciest roztrhlo vrece. Kde na vás čakajú obmedzenia? Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Od 1. apríla 2023 dôjde k úplnému uzatvoreniu cesty č. II/511 medzi Veľkými Uhercami a Skýcovom. Súvisí to s plánovanou rekonštrukciou. Ďalšia rekonštrukcia, ktorá bude prebiehať túto jar, začína od 12. apríla medzi Myjavou a Novým Mestom nad Váhom na ceste č. II/581. Informovali o tom trenčianski policajti vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook a mesto Myjava na svojej stránke.

Obchádzková trasa kvôli rekonštrukcii cesty medzi Skýcovom a Veľkými Uhercami  pre motorové vozidlá do 12 ton vedie v smere na obec Skýcov po ceste č. I/64 smer Partizánske a potom po ceste č. II/593 smer Bošany a ceste č. III/1750 smer Skýcov. Pre nákladnú dopravu do 12 ton je obchádzková cesta vedená po ceste č. I/64 smer Nitra, následne po ceste č. I/65 smer Zlaté Moravce.

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj


Rekonštrukcia obchvatu Myjavy je rozdelená do troch etáp a mala by trvať do 10. júla 2023. Spoločnosť Eurovia začne od 12. apríla do 2. mája 2023 s rekonštrukciou úsekov od začiatku Turej Lúky po križovatku s Brezovskou ulicou pri Dolnom cintoríne, od križovatky pri garážach pod Pakanským kopcom po križovatku s Jablonskou ulicou a od zákruty s obmedzením rýchlosti na 40 km/h za Myjavou po odbočku do časti U Vlčkov (úseky 1, 4 a 7 na priloženej mape).

Druhá etapa je naplánovaná na obdobie od 4. mája do 25. mája 2023 od križovatky pri Dolnom cintoríne po križovatku Brezovská – Viestova pri policajnej stanici a od križovatky obchvatu s Krajňanskou ulicou po spomínanú zákrutu so štyridsiatkou (úseky 2 a 6 na priloženej mape).


V tretej etape je naplánovaná rekonštrukcia, ktorá má byť realizovaná od 26. mája do 4. júla 2023 a zahŕňa komunikácie od križovatky obchvatu s Brezovskou ul. pri policajnej stanici po križovatku pri garážach na Pakanskom kopci, časť od križovatky s Jablonskou ulicou po križovatku s Krajňanskou ulicou obsahujúcu rekonštrukciu mostného telesa obchvatu a potom ďalej od odbočky do časti U Vlčkov smerom na Starú Turú (úseky 3, 5 a 8 na priloženej mape). Do 10. júla majú ešte pokračovať dokončovacie práce a maľovanie dopravného značenia.



Zdroj: www.myjava.sk


Termíny uvedené v harmonograme sa môžu v závislosti od priazne počasia alebo pre zistenie nepredpokladaných komplikácií upravovať. Bez ohľadu na to však musia vodiči v celom spomínanom úseku cesty č. II/581 počítať v najbližších štyroch mesiacoch s obmedzeniami a s rešpektovaním dočasného dopravného značenia,“ uviedol hovorca mesta Marek Hrin.

„Takisto sa musíme pripraviť na zvýšené dopravné zaťaženie iných komunikácií v Myjave, ktoré – hoci by mal byť obchvat aj počas stavebných prác čiastočne prejazdný – môžu v prípade potreby slúžiť ako obchádzkové trasy (Nám. M. R. Štefánika, Partizánska ul., Hurbanova ul.). A to zvlášť v prípadoch, keď sa bude na Myjave súbežne s rekonštrukciou obchvatu konať väčšie kultúrne alebo športové podujatie,“ doplnil Hrin.

V rámci rekonštrukcie budú frézovať asfalt, vykonávať búracie, zemné a výkopové práce, pokládky nových vrstiev, upravovať priekopy a ďalšie nevyhnutné práce. Mesto preto žiada motoristov o zvýšenú pozornosť, ohľaduplnosť a najmä rešpektovania pravidiel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu