Máte doma kroj a nemáte si ho kam obliecť? Poďte si užiť Veľkú noc na Trenčiansky hrad


Foto: Máte doma kroj a nemáte si ho kam obliecť? Poďte si užiť Veľkú noc na Trenčiansky hrad Foto: pixabay.com

Ak máte doma kroj, ale nemáte príležitosť si ho obliecť, Trenčiansky hrad si počas tohtoročných veľkonočných sviatkov pre vás pripravil podujatie s folklórnou tematikou. Na Veľkonočnú nedeľu 9. apríla 2023 je pre všetkých, ktorí prídu v kroji, vstup na Trenčiansky hrad zdarma. Informoval o tom hrad vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Počas Veľkonočnej nedele ho navštívi množstvo návštevníkov oblečených v rozmanitých slovenských krojoch, ktorých doplní aj Folklórny súbor Družba. Spolu môžete osláviť Veľkú noc a privítať jar spevom, tancom a folklórnou náladou.  Atmosféru doplní aj výstava tradičných ľudových odevov z trenčianskeho a piešťanského regiónu, ktoré sú inak uschované v depozitároch Trenčianskeho múzea v Trenčíne a výstava ručne maľovaných kraslíc. 



Pre deti je pripravená Vajíčková pátračka po hrade, v ktorej dostanú do ruky plán a pátrací list a keď ho donesú vyplnený, odmena ich neminie. V tvorivých jarných dielničkách sa deti naučia ako sa pletú korbáče z čerstvých vŕbových prútov.

Aktivity pre deti budú dostupné v sobotu 8. apríla 2023 od 10:00 hod. do 15:00 hod. V nedeľu je program naplánovaný od 10:00 hod. do 15:00 hod. a vystúpenie Folklórneho súboru Družba bude v nedeľu o 14:00 hod. v kasárňach, ktoré budú vykurované. K občerstveniu sa bude podávať tradičný chlieb s masťou a cibuľou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu