Muži chceli pomocou záhradnej hadice ukradnúť naftu z bagra, po ich zastavení policajtmi došlo aj k streľbe


Foto: Muži chceli pomocou záhradnej hadice ukradnúť naftu z bagra, po ich zastavení policajtmi došlo aj k streľbe Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajná hliadka z Nemšovej bola vyslaná na miestne štrkovisko, kde sa mali nachádzať osoby bez oprávneného vstupu. Počas jazdy na miesto išlo policajným príslušníkom oproti vozidlo, ktoré sa rozhodli zastaviť a preveriť. V aute sa viezli dvaja muži, ktorých polícia neskôr obvinila z trestného činu krádeže. Na štrkovisku sa totiž pokúsili o vytiahnutie nafty z bagra.

Muži mali pákovými nožnicami prestrihnúť uzamykací mechanizmus palivovej a olejovej nádrže na odstavenom bagri a vytiahnuť z palivovej nádrže zámok. Pomocou prinesenej asi 2 metrovej záhradnej hadice sa pokúsili vyčapovať naftu z bagra do bandasiek, čo sa im napriek viacerým pokusom nepodarilo,” spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Protizákonná eskapáda zlodejov však v tomto momente neskončila. Po zastavení policajnou hliadkou sa spolusediaci muž dal na útek a na chvíľu zastavil až po varovnom výstrele policajného príslušníka. Onedlho sa však opäť rozbehol smerom k diaľnici D1. Policajtom sa napriek vytrvalej snahe zlodeja utiecť z miesta činu podarilo muža vypátrať a následne bol spolu s vodičom auta obmedzený na osobnej slobode.


Po zastavení vozidla a obmedzení jeho vodiča na osobnej slobode vzniklo podozrenie, že sa v ňom nachádzajú zakázané látky. Z toho dôvodu bola v súlade so zákonom vykonaná  prehliadka motorového vozidla, pri ktorej bola nájdená priesvitná zatavená striekačka s obsahom bielej kryštalickej látky,” uviedla hovorkyňa Katarína Kuzmová.


Voči obom vinníkom bolo vznesené obvinenie z prečinu krádeže a zároveň bolo začaté trestné stíhanie v súvislosti s prechovávaním, predajom či výrobou omamných a psychotropných látok. 

V minulosti bol 31-ročný obvinený 4-krát súdne trestaný. 37-ročný obvinený bol už 8-krát súdne trestaný. Obaja prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Existuje preto dôvodná obava, že budú v trestnej činnosti pokračovať,” spresnila hovorkyňa. Muži boli umiestnený do cely policajného zaistenia odkiaľ smerovali za niekoľkonásobné porušenie zákona do ústavu na výkon väzby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu